Skip to main content
Kalakukko

Somija: ceļojums pēc tradicionālās maizes "kalakukko"

Kamēr daudzi skolēnu pavasara brīvlaiku steidza baudīt, ķerot pirmo vasaras sajūtu siltajās zemēs, mēs ar ģimeni devāmies atpakaļ ziemā, proti, uz Somiju. Mūsu izvēlētais maršruts bija Somijas dienvidu trijstūris – Turku, Tampere un Helsinki – ar mērķi ceļojuma izskaņā apmeklēt arī pārtikas nozares izstādi GastroHelsinki 2018.

Kaut arī ārēji rezervēti, somi ciena kvalitāti. Stūrējot pat lielākus attālumus pa nevainojamiem Somijas ceļiem, atcerējos, ka bērnībā mamma vienmēr akcentējusi somu kvalitāti attiecībā uz apaviem. Tagad man par to bija iespēja pārliecināties pašai, bet plašākā nozīmē. Somi izvēlas dzīvot kvalitatīvi, un šīs ekspektācijas atspoguļojas it visā, arī ēdienā.

Vairāk par manu kulināro ceļojumu uz Somiju lasi Ievasreceptes.lv!